A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z

USA - Průvodce

Každý, kdo se nekvalifikuje vstoupit do Spojených států v rámci bezvízového programu (VWP) nebo nemá výjimku z vízových požadavků, nebo mu byla zamítnuta cestovní registace ESTA.

Až na výjimky si všichni žadatelé o nepřistěhovalecká víza od narození do 79 let musí domluvit schůzku k pohovoru s americkým konzulárním úředníkem. Velvyslanectví nepřijímá žádosti od žadatelů bez objednání.

V případě kladného vyřízení Vaší žádosti Vám pas doručí Česká pošta během 3 pracovních dní.

Žádost o nepřistěhovalecká víza

Proces žádosti o nepřistěhovalecká víza se skládá z následujících několika kroků:

Než zahájíte proces žádosti, rozhodněte se, o jaký typ víz budete žádat v závislosti na účelu cesty. Seznam typů víz naleznete zde.
Na internetu vyplňte formulář žádosti o vízum DS-160
• Často kladené otázky týkající se použití formuláře DS-160 • Formulář DS-160 musí vyplnit všichni žadatelé o nepřistěhovalecká víza (výjimku mají pouze žadatelé o víza typu N, S, T nebo U, kteří vyplní žádost DS- 156)

Pozor: Je nutné vyplnit formulář žádosti DS-160 dříve než se objednáte k pohovoru.
Sjednejte si termín vízového pohovoru a zaplaťte vízový poplatek na stránce ustraveldocs.com.

Důležité upozornění: Všichni žadatelé o nepřistěhovalecká víza se mohou přihlásit k pohovoru (nebo změnit termín svého pohovoru) nejpozději den před pohovorem do 12 hodin).
Přijďte na velvyslanectví v den smluveného pohovoru. Prosím nechoďte více než 15 minut předem, podrobnosti o návštěvě ambasády najdete zde. S sebou prosím přineste následující:

Svůj pas
Potvrzující stránku formuláře DS-160 (tzv. Confirmation page)
Doklad o zaplacení poplatku ze stránky ustraveldocs.com
Jednu fotografii pasového formátu (45mm x 35mm) s bílým pozadím

Dále doporučujeme přinést následující dokumenty:

Bankovní výpisy za poslední 3 měsíce
Pracovní smlouvu
Zvací dopis od soukromé osoby/obchodního partnera, kterého jedete navštívit
Pro studenty: Potvrzení o studiu a studijní Index
Pro podnikatele: Živnostenský list/ Výpis z obchodního rejstříku
Pro páry: Oddací list, Rodný list v případě žádosti o víza pro dítě
Pracovní petice a podpůrné doklady pro určitá pracovní víza
V závislosti na typu víz, o která budete žádat, budete potřebovat následující dokumenty:

Pro žadatele o investorská víza

Ověřte si požadavky pro E-2 investory na vízové stránce ministerstva zahraničí.
Zašlete prosím podklady k E-2 žádosti nejméně 2 týdny před očekávaným pohovorem. Doporučujeme veškeré poklady zaslat kurýrní službou na adresu:

U.S. Embassy
Consular Section
Tržiště 15
118 01 Praha 1 - Malá Strana
Czech Republic
Pro žadatele o typ víz F a M

Podepsaný originál formuláře I-20
Doklad o zaplacení poplatku SEVIS - www.fmjfee.com Pro studenty, kteří chtějí pokračovat ve studiu, elektronickou kopii indexu, index nebo dopis ze současné školy, kde bude uveden Váš prospěch.
Pro žadatele o typ víz J

Podepsaný originál formuláře DS-2019 Doklad o zaplacení poplatku SEVIS - www.fmjfee.com Pro účastníky programu Summer Work and Travel, Váš index a potvrzení o studiu.
Pro účastníky středoškolských výměnných pobytů, kontaktní informace na hostitelskou rodinu ve Spojených státech.
Pro žadatele o typ víz H, L, O, P a R

Oznámení o schválení I-797
Podpůrné dokumenty
Pro žadatele o víza L blanket petition, nový formulář I-129S
Pro žadatele o typ víz C1 nebo D

Pracovní smlouvu nebo dopis od zaměstnavatele
Námořní knížku, pokud se na Vás vztahuje
Všichni žadatelé o nepřistěhovalecká víza by měli být připraveni předložit výše uvedené doporučené dokumenty. Nejedná se o požadavek nebo o kompletní seznam dokumentů, ale o dokumenty, které jsou často vyžadovány konzulárním úředníkem během pohovoru. Ne všechny dokumenty se budou vztahovat na všechny žadatele. V některých případech nebude konzulární úředník některé dokumenty vyžadovat.

Formuláře, které cestující s vízy vyplňují během cesty

Všichni návštěvníci, kteří cestují do USA na platná víza, mají povinnost vyplnit imigrační formulář (I-94), který předloží vyplněný imigračnímu úředníkovi v USA. Všichni cestující směřující do USA bez ohledu na to, zda jedou na registraci ESTA nebo na vízum, musejí vyplnit formulář Celní deklarace (CBP form 6059B). Oba formuláře obdrží během cesty od palubního personálu.

Pokud Vám zůstane po odletu ze Spojených států v pase bílá kartička (I-94), zašlete ji prosím společně se svým jménem, datem narození, číslem pasu a datem odletu na následující adresu:

DHS – CBP SBU
1084 South Laurel Road
London, KY 40744
U.S.A.

Zdroj: Velvyslanectví USA v Praze

Poslední editace textu: 12.2.2014 20:12
Další informace

Konvertor měn

 
Zdroj: penize.cz
REKLAMA

  • cestovatelé 452
  • cestopisy 27
  • fotoalba 136
  • diskuze 111
  • hotely 29